Project details

 

Opdrachtgever: Bouw ‘73

 

Locatie:  Noordbuurtseweg te Zoeterwoude-Dorp

 

Ontwerpjaar: 2009

 

Opgeleverd: 2015

 

 

Specificaties

 

Per woning

 

Inhoud : 765 m3

 

Gebruiksoppervlak:  204 m2

Kavel 3 en 4 raetwijck

 

Raetwijck is een nieuwbouwproject  gelegen aan de Noordbuurtseweg  aan de rand van Zoeterwoude-Dorp en is ontstaan uit een samenwerking tussen een ontwikkelaar en aannemingsbedrijf Bouw ‘73.

Op deze locatie zijn een aantal vrijstaande villa’s, een twee onder een kap en twee appartementencomplexen  ontwikkeld. Twee villa’s en de twee-onder-één kap woningen  zijn door Botzen Architectuur ontworpen  in een jaren ’30 stijl.

Wat opvalt aan de twee-onder-één kap woningen  zijn de vleugels naast de rechthoekige basisvorm. Deze vleugels hebben een wigvorm die is ontstaan als restruimte vanwege de trapeziumvormige kavel.  In deze wig is aan de voorzijde de garage en aan de achterzijde de tuinkamer met een panoramische glazen pui van 18 m2 met openslaande deuren met een fraai uitzicht op het aangrenzende water met daarachter de landelijke omgeving.

De jaren ’30 architectuur wordt gekenmerkt door het gebruik van roodbruine handvorm bakstenen met een donkere plint.  De grote kap met grote overstekken heeft zwarte keramische dakpannen.  De voorgevel heeft een geschakelde erker waardoor het geheel een horizontale geleding heeft die nog wordt versterkt door het gebruik van doorgaande betonranden.

De entree van de woning is aan de zijgevel gelegen onder een grote luifel die is ontstaan door het dak van de garage door te trekken.  Eén hoek van de luifel wordt gedragen door een kolom.

De keuken is gesitueerd aan de voorzijde in open verbinding met de aan de zuidkant gelegen woonkamer met daarnaast de tuinkamer. Deze hebben bij elkaar een woonoppervlak van 67 m2.

Op de verdieping zijn 3 grote slaapkamers en een flinke badkamer. De zolderverdieping heeft een grote dakkapel, waardoor er naast de daarin gelegen cv-/ wasruimte nog extra slaapkamers kunnen worden gerealiseerd.

De woning heeft een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Ook wordt gebruik gemaakt van douche WTW.

telefoon

T 0174 648 761

M 06 284 471 38