Project details

 

Opdrachtgever: Bouw '73

 

Locatie: Noordbuurtseweg te Zoeterwoude-Dorp

 

Ontwerpjaar: 2009

 

Opgeleverd: 2010

 

 

Specificaties

 

Kaveloppervlak: 495 m2

 

Inhoud : 920 m3

 

Gebruiksoppervlak:  230 m2

Villa lemmerzaal

 

Raetwijck is een nieuwbouwproject  gelegen aan de Noordbuurtseweg  aan de rand van Zoeterwoude-Dorp en is ontstaan uit een samenwerking tussen een ontwikkelaar en aannemingsbedrijf Bouw ‘73.

 

Op deze locatie zijn een aantal vrijstaande villa’s, een twee onder een kap en twee appartementencomplexen  ontwikkeld. Twee villa’s en de twee-onder-één kap woningen  zijn door Botzen Architectuur ontworpen  in een jaren ’30 stijl.

De villa op Kavel 8 is ontworpen voor de familie Lemmerzaal.

De woning heeft aan de zijgevel een grote luifel waaronder de entree en de garage zijn gesitueerd. Vanuit de entreehal zijn de garage en de door een klassieke kastenwand met schuifdeuren van elkaar gescheiden woonkamer en eetkeuken bereikbaar. Naast de woonkamer is een op het zuiden gesitueerde tuinkamer bedacht. Op de verdieping zijn 4 slaapkamers en een badkamer en op de zolderverdieping zijn ook een grote badkamer en nog twee slaapkamers.

 

De jaren ’30 architectuur wordt gekenmerkt door het gebruik van roodbruine handvorm bakstenen met een donkere plint.  De grote kap met grote overstekken heeft zwarte keramische dakpannen.

De woning heeft een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Ook wordt gebruik gemaakt van douche WTW.

 

telefoon

T 0174 648 761

M 06 284 471 38