VILLA RIJSwijk-buiten

 

Rijswijk-Buiten  wordt een nieuwe duurzame wijk aan de rand van Rijswijk. Hier moeten over een aantal jaren ongeveer 3500 woningen zijn gerealiseerd. Het eerste deelplan wordt ontwikkeld in het gebied Sion, het voormalige tuinbouwgebied aan de zuidrand van Rijswijk.

Kavel 12 heeft een oppervlak van 409 m2 met een maximale bebouwingspercentage van 35% en een eis van twee parkeerplaatsen per kavel.

De wens van de opdrachtgevers was een moderne, duurzame  woning te realiseren met een zo laag mogelijk energieverbruik en het gebruik van natuurlijke, milieuvriendelijke materialen.

Gekozen is voor een complete HSB ( houtskeletbouw ) woning met diverse materialen als gevelbekleding. Het principe van de gevels is een dampopen Dubo wand opgebouwd uit een stijl- en regelwerk van 38x286 mm met een houtwol isolatie van 2x140mm. Aan de binnenzijde een leidingzone van 44mm geïsoleerd met houtvezelisolatie en afgewerkt met gipsplaat en aan de buitenzijde een houtvezelplaat van 35 mm. De gevelafwerking bestaat uit afwisselend stucwerk op 60 mm houtvezelplaat, natuurleien op rachels of een gevelbekleding van verticale houten delen van Accoya in de olie gezet.

 

De zichtlijnen binnen de woning waren voor de opdrachtgever leidraad voor de indeling, zo beslaat de woon-/ eetkamer de gehele lengte van de woning ( ruim 12 meter ) en de keuken met de eetkamer de gehele breedte van de woning ( ruim 8 meter ). Centraal in het midden en in open verbinding met deze ruimten is de trap met Accoya bloktreden die prachtig wordt aangelicht door de lichtstraat er recht boven. Op de begane grond is tevens de hoofdslaapkamer die zowel via een gang achter de trap als via de woonkamer is ontsloten. Met de badkamer op de begane grond is deze woning levensloopbestendig gemaakt. Er is ook een rondgang om de trap mogelijk. De ontsluiting van de woning is aan de zijgevel. Achter de garage is nog een atelier gerealiseerd.

De verdieping wordt gekenmerkt door twee grote ( 3,6 x 8,4 m ) slaapkamers voor de kinderen met daartussen een logeerkamer en een aparte badkamer. Voor de dochter is een eigen badkamer gekoppeld aan de slaapkamer.

In de gehele woning is vloerverwarming aangelegd. Door gebruikmaking van een warmtepomp met bodemwisselaar en zonnecollectoren gekoppeld aan een zonneboiler van 1000 l, 30 PV cellen en douche WTW’s is een nagenoeg passief huis gerealiseerd.

 

 

 

 

Project details

 

Opdrachtgever: Fam. Vijverberg

 

Locatie:  Kavel 12 Deelplan Sion Rijswijk-Buiten

 

Ontwerpjaar:  2014

 

Oplevering: 2015

 

 

 

 

 

 

 

Specificaties

 

Kaveloppervlak: 1225 m2

 

Inhoud : 1000 m3

 

Gebruiksoppervlak:  250 m2

 

telefoon

T 0174 648 761

M 06 284 471 38