Project Description

VILLA RAETWIJCK KAVEL 6

  • Kavel 6 Raetwijck
  • Kavel 6 Raetwijck

Project details

Opdrachtgever: Bouw ’73

Locatie: Noordbuurtseweg, Zoeterwoude-Dorp

Ontwerpjaar:  2009

Oplevering: 2010

Project specificaties

Kaveloppervlak: 495 m2

Inhoud : 950 m3

Gebruiksoppervlak:  251 m2

Project beschrijving

Raetwijck is een nieuwbouwproject  gelegen aan de Noordbuurtseweg  aan de rand van Zoeterwoude-Dorp en is ontstaan uit een samenwerking tussen een ontwikkelaar en aannemingsbedrijf Bouw ‘73.

Op deze locatie zijn een aantal vrijstaande villa’s, een twee onder een kap en twee appartementencomplexen  ontwikkeld. Twee villa’s en de twee-onder-één kap woningen  zijn door Botzen Architectuur ontworpen  in een jaren ’30 stijl.

De villa op Kavel 6 is ontworpen voor de familie de Zoete. Zij hadden specifieke wensen voor wat betreft de architectuur. Dit ontwerp is in een prettige samenwerking tot stand gekomen.

De jaren ’30 architectuur wordt gekenmerkt door het gebruik van roodbruine handvorm bakstenen met een donkere plint.  De grote kap met grote overstekken heeft zwarte keramische dakpannen.

Vanuit de entreehal worden direct een werkkamer en de garage/ berging ontsloten alsmede de hal die toegang bied aan de woonkamer .  Een losstaande doorkijk open haard vormt de scheiding tussen de woonkamer en de eetkamer/ keuken. Op de eerste verdieping zijn een hoofdslaapkamer gekoppeld aan een inloopkast en een badkamer. De andere slaapkamers op deze verdieping hebben op dit niveau wel een toilet, maar moeten voor de badkamer naar de 2e verdieping. Op deze 2e verdieping zijn nog twee slaapkamers gesitueerd met elk een grote dakkapel.

De woning heeft een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Ook wordt gebruik gemaakt van douche WTW.