Project Description

VILLA ERASMUSHOVE

Project details

Opdrachtgever: Particulier

Locatie: Erasmushove, Den Haag

Ontwerpjaar:  20154

Oplevering: 2016

Project specificaties

Kaveloppervlak: 237 m2

Inhoud : 651 m3

Gebruiksoppervlak:  191 m2

Project beschrijving

Het plan Erasmushove in Den Haag is gelegen aan de Erasmusweg tussen volkstuinencomplex Vlietlust en de oude boerderij De Rhijenhove. Hier  zijn 25 kavels uitgegeven voor ecologisch wonen. Deze kavels worden bebouwd met energie neutrale woningen, dus  EPC 0 woningen ofwel passief huizen.

Na oplevering worden de woningen door de gemeente doorgemeten en daarbij moeten de dan de duurzaamheidsambities zijn gehaald anders wordt de kavelkorting teruggevorderd.

De Kavel 17 heeft een oppervlak van 237 m2 waarvan 40% bebouwd kon worden met parkeren van 2 auto’s op eigen terrein. Hiermee was een compacte woning een vereiste.

Gekozen is voor een kalkzandsteen skelet met 180 mm buitengevelisolatie en stucwerk. De gevels hebben dan ook een Rc waarde van 9,0 (m2.K)/W. De vloeren een Rc van 6,5 (m2.K)/W  en het dak een Rc van 8,35 (m2.K)/W. Op het dak zijn 20 zonnepanelen en 2 zonnecollectoren aangesloten op een zonneboiler van 800 liter. De woning heeft een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmtepomp, het passief huis systeem LWZ404SOL van Stiebel Eltron. In combinatie met vloerverwarming kan het systeem verwarmen in de winter en koelen in de zomer.