Project Description

VILLA VATHORST

  • Villa Vathorst Amersfoort

Project details

Opdrachtgever: Particulier

Locatie: De Bron Vathorst, Amersfoort

Ontwerpjaar:  2015

Oplevering: 2016

Project specificaties

Kaveloppervlak: 400 m2

Inhoud : 1093 m3

Gebruiksoppervlak:  313 m2

Project beschrijving

Vathorst is de nieuwste wijk van Amersfoort. In deelplan De Bron zijn 6 kavels uitgegeven in de vorm van een eiland. Deze hebben een oppervlak van 500 m2, waarvan 200 m2 bebouwd kan worden. Deze zijn gesitueerd aan de zuidkant van een plas van ruim drie hectare, beschut door een groene houtwal. Aan de noordkant van de plas zijn een brede school De Bron en het Bronpark gesitueerd.

Op kavel 6 is een royale en moderne villa ontworpen in een kubistische stijl.  Vanaf de oprijlaan (dijklichaam) is een dubbele garage en de entree bereikbaar. Een grote hal ontsluit de woonkamer, de keuken, bijkeuken en logeerkamer. De woonkamer en keuken hebben een open verbinding maar zijn elk besloten en grenzend aan het terras. Op de verdieping zij 4 slaapkamers, een werkkamer en een grote badkamer. De overloop is middels een vide betrokken bij de entreehal. Via de werkkamer is de zolderruimte toegankelijk. Deze zolderruimte is bedoeld voor berging en installaties.

Rond de woning zijn vlonders bedacht en zijn enkele lage beschoeiingen vervangen door houten damwanden.

De woning heeft een natuurlijk ventilatiesysteem met op de begane grond vloerverwarming en radiatoren op de verdieping. Door gebruikmaking van 18 zonnepanelen wordt een EPC van 0,4 gehaald.